Tabără de scufundari pentru copii

Eforie Sud – Constanţa

2019

tabara de scufundari pentru copii

Beneficii pentru copiii care participă la o astfel de tabără :

– efectuarea cursului de scufundari si obţinerea brevetului de scufundări / scuba diving  NAUI Junior Scuba Diver iar pentru cei brevetati NAUI Advanced Scuba Diver sau NAUI Rescue Scuba Diver;
– posesori de brevet de scufundari / scuba diving NAUI Advanced Scuba Diver pot efectua la alegere cursul de Underwater Archeology;
– dobândirea de cunoştinţe si termeni marinăreşti;
– program de vizitarea obiectivelor turistice din judeţul Constanta;
– participarea la o activitate sportivă;
– invingerea fricii de apă (aquafobia);
–  teama de a fi singur (agorafobie);
– ateliere de dezvoltare personala;
– imbunatatirea capacităţii de relaţionare;
– depaşirea blocajelor la nivel emoţional;
– imbunataţirea capacităţii de autocontrol;
– formarea unei imagini de sine pozitive;
– reducerea anxietaţii legate de situaţii noi;
– activitaţile vor fi desfaşurate pe malul mării şi din ambarcaţiuni dupa programul orar stabilit.

TABARA  DE  SCUFUNDARI  PENTRU  COPII

ARGUMENT

Perioada pe care o trăim acum, marcatabara de scufundari pentru copiită de schimbări rapide, ne pune pe toţi in fata provocarii de a ne adapta rapid la o lume care nu mai este sigură şi predictibilă, iar din punctul de vedere al copiilor, creşterea şi maturizarea sunt mai dificile decât au fost până acum.

Sunt mulţi tineri care reuşesc să controleze şi să se adapteze acestor schimbări,totuşi stresul specific copilăriei a luat proporţii,

Datorită acestor realităţi este necesar să acordăm o mai mare atenţie dezvoltării sociale şi emoţionale a copiilor noştri.

Deci sa oferim copiilor nu doar cunoştinţe şi informaţii. Să-i învăţăm si abilităţile necesare pentru a face faţă cu succes în lumea contemporană.

Tabara de scufundari ofera posibilitatea de a stabili raporturi interpersonale, de a se adapta facil la o situaţie noua, la stabilirea unor relaţii de prietenie, colegialitate.

Operativitate

Participând la tabara de scufundari pentru copii, copiii vor dobândi abilităţi de comunicare şi interrelaţionare, îşi vor dezvolta capacitatea de autocunoaştere şi autoafirmare, îşi vor optimiza capacităţile de cunoaştere şi gestionare a propriilor emoţii, îşi vor exersa capacităţile empatice, dobândirea de abilităţi necesare pentru a face faţă în mod constructiv situaţiilor noi.

Copiii timizi isi vor optimiza capacitatea de relaţionare, ceea ce va avea efect asupra adaptarii la schimbare şi asupra dezvoltării personalităţii.tabara de scufundari pentru copii

Participand la tabara de scufundari copiii isi formeaza o imagine de sine pozitiva.

Imaginea despre sine se formează în stransă legătură cu experienţele prin care trece fiecare om. Imaginea de sine influenţează relaţia cu cei din jur, percepţia asupra lumii, asupra evenimentelor şi asupra propriilor comportamente.

În strânsă legatură cu imaginea de sine este stima de sine care se referă la  modul în care ne apreciem propria persoana , cum ne evaluăm propria persoana în comparaţie cu alţii.

O stimă de sine scăzută duce la relaţii deficitare cu cei din jur, la stări emoţionale negative.

O stimă de sine pozitivă, reală este condiţia pentru  a face faţă provocărilor vieţii.

Activitati in echipa

De aceea copilul trebuie pus în situaţii în care să-şi evidenţieze calităţile, punctele tari, sa inveţe sa ia decizii, sa gaseasca rezolvari la diferite situaţii.

Tabara de scufundari oferă copiilor posibilitatea conştientizării şi valorizării de sine, cu efecte pozitive în planul relaţiilor interumane. Copilul îşi optimizează comportamentul şi îşi formează deprinderea de autoanaliză, de căutare a ceea ce este bun în fiinţa sa, facilitându-i astfel adaptarea creativă în plan socio-moral, inttabara de scufundari pentru copiierpersonal.

Copiii îşi deblochează astfel, spontan, propriile resurse, le conştientizează şi devin astfel proprii constructori ai personalităţii lor. Ei descoperă pe cont propriu cum pot face faţă diferitelor situaţii de viaţă cu care se confruntă.

Tabara de scufundări răspunde nevoii de acţiune, de concret şi mai ales trebuinţei de joc şi mişcare a copilului, raspunde dorinţei de afirmare a adolescentului.

Trăirea unori stări afective pozitive, sentimentul unităţii cu ceilalţi membri ai grupului sporesc curiozitatea şi dorinţa de implicare în trăirea de noi experienţe.

Acest tip de grup poate ajuta la invingerea fricii de apa prin exercitii in apa. Alături de instructor copilul participă treptat de la exercitii in apă (cu masca pe faţa, protejand astfel ochii si nasul de apă) , la „explorări subacvatice”, oferind astfel copilului o alta perspectivă asupra apei, alta decat cea care ii inspira teamă.tabara de scufundari pentru copii

Iată deci multiplele beneficii ale participări copilului la o astfel de activitate : de la petrecerea timpului liber al copilului intr-un mod plăcut, făcând mişcare , jucându-se alături de alţi copii si nu in faţa calculatorului – până la rezolvarea unor probleme legate de anxietate, relaţionare, aquafobie, agorafobie.

8 zile de pregatire

Toate activităţile vor fi desfaşurate sub stricta indrumare a instructorului de scufundări/scuba diving fiind luate toate masurile de siguranţă atât pe uscat, apă si sub apă.
Şedinţele de scufundări vor fi efectuate individual cu fiecare copil de către instructorul de scufundări urmand ca dupa cele 6 şedinţe de scufundări sa poata dobândi brevetul de scufundări NAUI Junior Scuba Diver.
Pe durata programului din ambarcaţiuni, copii vor purta obligatoriu veste de salvare.

8 zile de deconectare completa

La finalul taberei de scufundari, copii vor finaliza cursul de scufundari/scuba diving si vor fi posesorii brevetului de scufundari.

Loc desfăşurare: Eforie Sud
Perioada : 26.07 – 02.08.2019
Vilă/hotel :categoria 3 ***.
Durata cazare : 7 nopţi / 8 zile.
Pensiune completă.
Numar de participanţi : 10
Varsta minimă de participare: 10 ani
Preţul taberei: 2.000 lei

În preţ sunt incluse :

–  Cazare si masa;
–  Cursul de scufundari NAUI Junior Scuba Diver ;
–  Pentru detinatorii de brevet de scufundari / scuba diving (NAUI Junior Scuba Diver sau echivalent) pot efectuta  cursul de scufundari  NAUI Advanced Scuba Diver;
–  Pentru detinatorii de brevet de scufundari / scuba diving NAUI Advanced Scuba Diver (sau echivalent) pot efectua cursul de scufundari NAUI Rescue Scuba Diver pentru cei ce au implinit varsta de 15 ani sau cursul de Underwater Archeology ;
–  Examinare – brevet de scufundari/scuba diving NAUI Junior Scuba Diver / NAUI Advanced Scuba Diver / NAUI Rescue Scuba Diver/Underwater Archeology;
–  Echipament complet de scufundare – 7 zile de scufundari (vor fi efectuate minim 2 scufundari / zi);
–  Accesul la ambarcatiune si locatiile de scufundari;
–  Activitati sportive.

În preţ nu sunt incluse:

– intrarea la obiectivele turistice;
– transportul in locatia de desfasurare a taberei.

Condiţii de participare la tabara de scufundari / scuba diving:

– Acordul scris al ambilor parinţi/reprezentanti legali.
– Participarea la activitatea de scufundari este conditionata de prezentarea avizului medical “apt pentru efort fizic/ scufundari” .
– Rezervarea participarii in tabara se face in momentul in care la inscriere se achita contravaloarea avansului.
– Inainte de inscriere verificati daca mai sunt locuri disponibile.

Condiţii de plată:

 Avans 800 lei pană pe 29.03.2019, diferenţa  1200 lei  pana pe data de 28.06.2019.

Avansul nu este returnabil.

Tabăra de scufundari pentru copii se va desfăşura in lunile iulie – august.

Activităţile taberei sunt adaptate în funcţie de condiţiile meteo.

Pentru grup organizat (8 participanţi) perioada de desfasurare a taberei se poate stabili de comun acord.

 Formular înscriere tabăra de scufundări

        2014 – Tabara de scufundari pentru copii Eforie Sud (fotografii)

2015 – Tabara de scufundari pentru copii Eforie Sud (fotografii)

2016 – Tabara de scufundari pentru copii Eforie Sud (fotografii)

2017 – Tabara de scufundari pentru copii Eforie Sud (fotografii)

       2018 – Tabara de scufundari pentru copii Eforie Sud (fotografii)

 Pentru intrebări suplimentare nu ezitaţi a ne contacta.

tabara de scufundari pentru copii

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com