Facebook Twitter Gplus YouTube Google Maps E-mail RSS
Home Cursuri scufundari NAUI - Scuba Diver

NAUI - Scuba Diver

 

Curs scufundari incepatori

NAUI - Scuba Diver ( Open Water Diver ) reprezinta primul curs de certificare in scuba diving, furnizand cunostintele si calitatile fundamentale pentru un viitor posesor de brevet de scafandru. Dupa parcurgerea cu succes, absolventii cursului de scufundari sunt considerati competenti pentru a executa scufundari in ape deschise, insotiti, in zone aproximativ egale cu cele de antrenament. Nu este necesara nici o certificare anterioara de scafandru.

Conditii de inscriere la cursul de scufundari NAUI Scuba Diver:

- varsta minima admisa pentru cursul de scufundari este de 10 ani.
- apt din punct de vedere medical pentru efectuarea scufundarilor de agrement.

NOTA:

- in pretul cursului de scufundari nu sunt incluse cazarea si transportul la mare;

Pe durata desfasurarii cursului de scufundari, scoala asigura:

- sala de curs pentru sustinerea orelor de teorie si a examenului de absolvire a cursului;
- eliberarea brevetului de scafandru emis de NAUI - Europa;
- materialele didactice necesare desfasurarii cursului de scufundari;
- suportul de curs pentru studiul individual;
- echipamentul de scufundari ( costum complet de 7 mm; supravesmant, manusi, botosi
BCD, masca, snoklel, regulator );
- incarcarea buteliilor de scafandru;
- accesul la bazin;
- accesul la ambarcatiune pentru scufundari;
- accesul in locatiile de scufundari.

Cursul de scufundari cuprinde V module:

Modul I :

- Teorie - prezentarea echipamentului utilizat la scufundari si informatii despre tipurile de echipamente folosite in scufundarile de agrement, intretinerea si verificarea echipamentului de scufundare, aspecte legate de fizica scufundarii, efectele presiunii asupra organismului, tabele de scufundari, completarea logbook-ului, masuri de siguranta ce trebuiesc respectate pe durata scufundarii, intocmirea programului de scufundare precum si prezentarea mediului subacvatic.

Modul II :

- Teorie - efectele presiunii asupra organismului, ce se intampla cand ne scufundam, ce trebuie sa facem si sa nu facem pe durata scufundarilor de la regim alimentar pana la respectarea orelor de repaos dupa fiecare scufundare.

Modul III :

- Teorie - aspecte legate de fizica scufundari, toxicitatea oxigenului, tabele de scufundari, completarea logbook-ului, masuri de siguranta obligatorii ce trebuiesc respectate pe durata scufundarii, reguli de baza privind intocmirea programului de scufundare precum si prezentarea mediului subacvatic.

Modul IV :

- Antrenamente - 1 scufundare in apa limitata ( in piscina sau in mare, in zone ferite de curenti, unde adancimea nu depaseste 2-3 metri ): exercitii de flotabilitate, golirea mastii de apa, golirea detentorului de apa, recuperarea detentorului, respiratia in doi dintr-un detentor, dezechipare sub apa si la suprafata, simularea unor situatii care pot aparea pe parcursul scufundarii.

Modul V:

- Scufundari in mare (ape deschise) - 1 scufundare pentru acomodarea apele deschise + 5 scufundari in ape deschise ( mare ): vor fi executate aceleasi exercitii din apa limitata ( bazin ), scufundarile vor fi efectuate pe timp de zi, la adancimi cuprinse intre 5 si 7 metri. Adancimea maxima la care se va cobora pe durata cursului va fi de 18 metri insotiti permanent de instructor.

Scufundarile se vor efectua in Eforie Sud si Constanta Sud - Agigea. Dupa caz, in functie de numarul solicitantilor se poate opta in orice locatie de scufundari de pe litoralul Marii Negre.

La finalul cursului de scufundari se sustine un examen scris tip grila, compus din 85 intrebari in urma caruia trebuie obtinut un procentaj de 75%.
Brevetul de scufundari NAUI - Scuba Diver obtinut in urma acestui curs de scufundari, permite posesorului sa se scufunde la orice baza de scufundari din lume, pana la o adancime de 18 metri cu coechipier.

Pe durata cursului vor fi efectuate in total 6 scufundari in mare.

Programul toate fi ajustat in functie de posibilitatile cursantului

 

NAUI Scuba Diver (curs de scafandru incepator) pret: 750 RON (TVA inclus)/ curs / persoana

 

Formular inscriere curs scufundari

 

 

Share!