Tabără de scufundări pentru copii

Eforie Sud - Constanţa

2020

tabara de scufundari pentru copii

Beneficii pentru copiii care participă la o astfel de tabără:

- efectuarea cursului de scufundari si obţinerea brevetului de scufundări/scuba diving NAUI Junior Scuba Diver iar pentru cei brevetati NAUI Advanced Scuba Diver sau NAUI Rescue Scuba Diver;
- posesori de brevet de scufundări/scuba diving NAUI Advanced Scuba Diver pot efectua la alegere cursul de scufundări Underwater Archeology;
- dobândirea de cunoştinţe si termeni marinăreşti;
- program de vizitarea obiectivelor turistice din judeţul Constanta;
- participarea la o activitate sportivă;
- învingerea fricii de apă (aquafobia);
- teama de a fi singur (agorafobie);
- ateliere de dezvoltare personala;
- îmbunătățirea capacităţii de relaţionare;
- depăşirea blocajelor la nivel emoţional;
- îmbunătăţirea capacităţii de autocontrol;
- formarea unei imagini de sine pozitive;
- reducerea anxietăţii legate de situaţii noi;
- activităţile vor fi desfăşurate pe malul mării şi din ambarcaţiuni dupa programul orar stabilit.

TABĂRA DE SCUFUNDĂRI PENTRU COPII

ARGUMENT

Perioada pe care o trăim acum, marcatabara de scufundari pentru copiită de schimbări rapide, ne pune pe toţi în fața provocării de a ne adapta rapid la o lume care nu mai este sigură şi predictibilă, iar din punctul de vedere al copiilor, creşterea şi maturizarea sunt mai dificile decât au fost până acum.

Sunt mulţi tineri care reuşesc să controleze şi să se adapteze acestor schimbări, totuşi stresul specific copilăriei a luat proporţii.

Datorită acestor realităţi este necesar să acordăm o mai mare atenţie dezvoltării sociale şi emoţionale a copiilor noştri.

Deci, să oferim copiilor nu doar cunoştinţe şi informaţii. Să-i învăţăm și abilităţile necesare pentru a face faţă cu succes în lumea contemporană.

Tabăra de scufundări oferă posibilitatea de a stabili raporturi interpersonale, de a se adapta facil la o situaţie nouă, la stabilirea unor relaţii de prietenie, colegialitate.

Operativitate

Participând la tabăra de scufundări pentru copii, copiii vor dobândi abilităţi de comunicare şi interrelaţionare, îşi vor dezvolta capacitatea de autocunoaştere şi autoafirmare, îşi vor optimiza capacităţile de cunoaştere şi gestionare a propriilor emoţii, îşi vor exersa capacităţile empatice, dobândirea de abilităţi necesare pentru a face faţă în mod constructiv situaţiilor noi.

Copiii timizi își vor optimiza capacitatea de relaţionare, ceea ce va avea efect asupra adaptării la schimbare şi asupra dezvoltării personalităţii.tabara de scufundari pentru copii

Participând la tabăra de scufundări copiii își formează o imagine de sine pozitivă.

Imaginea despre sine se formează în strânsă legătură cu experienţele prin care trece fiecare om. Imaginea de sine influenţează relaţia cu cei din jur, percepţia asupra lumii, asupra evenimentelor şi asupra propriilor comportamente.

În strânsă legatură cu imaginea de sine este stima de sine care se referă la modul în care ne apreciem propria persoana, cum ne evaluăm propria persoana în comparaţie cu alţii.

O stimă de sine scăzută duce la relaţii deficitare cu cei din jur, la stări emoţionale negative.

O stimă de sine pozitivă, reală este condiţia pentru a face faţă provocărilor vieţii.

Activități în echipă

De aceea copilul trebuie pus în situaţii în care să-şi evidenţieze calităţile, punctele tari, sa inveţe sa ia decizii, sa gaseasca rezolvari la diferite situaţii.

Tabăra de scufundări oferă copiilor posibilitatea conştientizării şi valorizării de sine, cu efecte pozitive în planul relaţiilor interumane. Copilul îşi optimizează comportamentul şi îşi formează deprinderea de autoanaliză, de căutare a ceea ce este bun în fiinţa sa, facilitându-i astfel adaptarea creativă în plan socio-moral, inttabara de scufundari pentru copiierpersonal.

Copiii îşi deblochează astfel, spontan, propriile resurse, le conştientizează şi devin astfel proprii constructori ai personalităţii lor.

Ei descoperă pe cont propriu cum pot face faţă diferitelor situaţii de viaţă cu care se confruntă.

Tabăra de scufundări răspunde nevoii de acţiune, de concret şi mai ales trebuinţei de joc şi mişcare a copilului, răspunde dorinţei de afirmare a adolescentului.

Trăirea unori stări afective pozitive, sentimentul unităţii cu ceilalţi membri ai grupului sporesc curiozitatea şi dorinţa de implicare în trăirea de noi experienţe.

Acest tip de grup poate ajuta la învingerea fricii de apă prin exerciții în apă. Alături de instructor copilul participă treptat de la exerciții în apă (cu masca pe faţa, protejând astfel ochii și nasul de apă), la „explorări subacvatice”, oferind astfel copilului o alta perspectivă asupra apei, alta decât cea care îi inspiră teamă.tabara de scufundari pentru copii

Iată deci multiplele beneficii ale participări copilului la o astfel de activitate: de la petrecerea timpului liber al copilului intr-un mod plăcut, făcând mişcare, jucându-se alături de alţi copii și nu în faţa calculatorului - până la rezolvarea unor probleme legate de anxietate, relaţionare, aquafobie, agorafobie.

9 zile de pregătire

Toate activităţile vor fi desfaşurate sub stricta îndrumare a instructorului de scufundări/scuba diving fiind luate toate măsurile de siguranţă atât pe uscat, apă și sub apă.
Şedinţele de scufundări vor fi efectuate individual cu fiecare copil de către instructorul de scufundări urmand ca dupa cele 6 şedinţe de scufundări sa poata dobândi brevetul de scufundări NAUI Junior Scuba Diver.
Pe durata programului din ambarcaţiuni, copii vor purta obligatoriu veste de salvare.

9 zile de deconectare completă

La finalul taberei de scufundări, copii vor finaliza cursul de scufundări/scuba diving și vor fi posesorii brevetului de scufundări.

Loc desfăşurare: Eforie Sud
Perioada: 24.07- 01.08.2023
Vilă/hotel:categoria 3 ***.
Durata cazare: 8 nopţi/9 zile.
Pensiune completă.
Număr de participanţi: 6
Vârsta minimă de participare: 10 ani
Preţul taberei: 2.000 lei

În preţ sunt incluse:

- Cazare și masa;
- Cursul de scufundari NAUI Junior Scuba Diver;
- Pentru deținătorii de brevet de scufundări/scuba diving (NAUI Junior Scuba Diver sau echivalent) pot efectuta cursul de scufundări NAUI Advanced Scuba Diver;
- Pentru deținatorii de brevet de scufundări/scuba diving NAUI Advanced Scuba Diver (sau echivalent) pot efectua cursul de scufundări NAUI Rescue Scuba Diver pentru cei ce au împlinit vârsta de 15 ani sau cursul de scufundări Underwater Archeology;
- Examinare - brevet de scufundări/scuba diving NAUI Junior Scuba Diver/NAUI Advanced Scuba Diver/NAUI Rescue Scuba Diver/Underwater Archeology;
- Echipament complet de scufundare - 7 zile de scufundări (vor fi efectuate 2 scufundări/zi);
- Accesul la ambarcațiune și locațiile de scufundări;
- Activități sportive.

În preţ nu sunt incluse:

- intrarea la obiectivele turistice;
- transportul în locația de desfăsurare a taberei.

Condiţii de participare la tabăra de scufundări/scuba diving:

- Acordul scris al ambilor părinţi/reprezentanți legali.
- Participarea la activitatea de scufundări este condiționată de prezentarea avizului medical cu mentiunea “apt pentru efort fizic/scufundări”.
- Rezervarea participării în tabăra se face în momentul în care la înscriere se achită contravaloarea avansului.
- Înainte de înscriere verificați dacă mai sunt locuri disponibile.

Condiţii de plată:

Avans 800 lei pană pe 31.03.2023, diferenţa 1200 lei pana pe data de 06.06.2023.

Avansul nu este returnabil.

Tabăra de scufundari pentru copii se va desfăşura in lunile iulie - august.

Activităţile taberei sunt adaptate în funcţie de condiţiile meteo.

Pentru grup organizat (6 participanţi) perioada de desfasurare a taberei se poate stabili de comun acord.

Formular înscriere tabăra de scufundări

2014 - Tabăra de scufundări pentru copii Eforie Sud (fotografii)

2015 - Tabăra de scufundări pentru copii Eforie Sud (fotografii)

2016 - Tabăra de scufundări pentru copii Eforie Sud (fotografii)

2017 - Tabăra de scufundări pentru copii Eforie Sud (fotografii)

2018 - Tabăra de scufundări pentru copii Eforie Sud (fotografii)

Pentru întrebări suplimentare nu ezitaţi a ne contacta.

tabara de scufundari pentru copii

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com